การเลือกโคมไฟ ให้เหมาะกับห้องต่าง ๆ ในบ้านของคุณ

การเลือกโคมไฟ ให้เหมาะกับห้องต่าง ๆ ในบ้านของคุณ ไฟ หรือ โคมไฟ เป็นอีกสิ่งหนึ่งที่สำคัญ ภายในบ้านของเรา การเลือกใช้โคมไฟแต่ละแบบ ไม่ใช่เลือกเพียงแต่ความสวยงามหรือดีไซน์เท่านั้น สถาปนิก แต่ยังต้องเลือกให้เหมาะสมแก่รูปแบบการใช้งานอีกด้วย

lamp selection To suit different rooms in your home, lights or lamps is another important thing. inside our house Selection of each type of lamp Not just choosing beauty or design. But also have to choose the right one for the usage style as well.

  • แชนเดอร์เลียร์ (Chandler)

โคมไฟชนิดนี้เหมาะสำหรับการใช้เพื่อให้แสงสว่างเฉพาะเจาะจงบนพื้นที่ใช้งาน แต่ไม่ควรติดตั้งในบริเวณที่มีเพดานเตี้ยจนเกินไป เพราะจะทำให้บรรยากาศในห้องดูอึดอัด

(This type of lamp is suitable for use to provide specific illumination in the working area. but should not be installed in an area with too low ceiling because it will make the atmosphere in the room look uncomfortable )

  • โคมไฟตั้งพื้น (floor lamp)

เพิ่มแสงสว่างแบบนุ่มนวลให้กับห้องของคุณด้วยโคมไฟชนิดนี้ เพราะนอกจากจะให้แสงสว่างเพื่อการใช้งานแล้ว ยังมาพร้อมกับแสงที่นุ่มนวล มีการกระจายแสงที่ดี ช่วยให้บรรยากาศภายในห้องดูผ่อนคลายมากยิ่งขึ้น

(Add a soft glow to your room with this lamp. because in addition to providing light for use It also comes with a soft light. have good light distribution Help the atmosphere in the room look more relaxed.)

  • โคมไฟเพดาน (ceiling lamp)

เหมาะกับห้องที่ต้องการแสงสว่างอย่างทั่วถึง ไว้สำหรับทำกิจกรรมต่างๆ แต่การใช้ไฟแบบนี้จะทำให้ห้องดูขาดมิติ ทางที่ดีควรเพิ่มไฟแบบเน้นเฉพาะจุด เพื่อทำให้ห้องของคุณดูโดดเด่นขึ้นมา

(Suitable for rooms that require thorough lighting. for various activities But using this kind of light will make the room look lacking in dimension. It’s best to add more focused lights. to make your room stand out)

  • โคมไฟกิ่ง (branch lamp)

แม้จะไม่ได้เป็นไฟหลักในบ้าน แต่โคมไฟชนิดนี้ก็มีความจำเป็นไม่ใช่น้อย มักจะนิยมใช้ติดตามบริเวณริมทางเดินต่างๆ ของบ้าน ซึ่งจะให้แสงสว่างพอประมาณ แถมยังใช้เป็นของตกแต่งบ้านได้อีกด้วย

(Even if it’s not the main power in the house. But this type of lamp is not less necessary. Often used to track along the corridors of the house, which will provide moderate light. It can also be used as a home decoration as well.)

  • ไฟสปอร์ตไลท์ (spotlight)

เหมาะสำหรับการใช้งานเฉพาะจุด เพิ่มความโดดเด่นให้แก่มุมต่างๆ ภายในบ้าน และยังสามารถใช้ในการให้แสงสว่างแบบทั่วๆ ได้ดีเช่นกัน สามารถติดตั้งได้ทั้งบนเพดาน ผนัง และพื้น หรือจะเลือกใช้แบบเคลื่อนย้ายได้ เพื่อความสะดวกสบายตามต้องการ

(Suitable for spot applications It can be used for general lighting as well. Can be installed on the ceiling, wall and floor, or choose to be portable. for the convenience you want)

Leave a comment

อีเมลของคุณจะไม่แสดงให้คนอื่นเห็น ช่องข้อมูลจำเป็นถูกทำเครื่องหมาย *